Manuskripter

Manuskripter

Vi tager gerne imod færdige manuskripter på mail, hvis du mener at din novellesamling eller roman passer ind i forlagets profil.

Er du ikke så langt i din skriveproces, så brug forlagets kontaktformular for at høre nærmere om dine muligheder for at udgive på forlaget.

Vi er et forlag som følger med tiden og gerne er et skridt foran. Derfor skal du ikke bruge tid på at levere en trykt version af dit manuskript. Det koster tid, papir og andre ressourcer.

Vi returnerer ikke manuskripter som vi modtager på papir medmindre der er vedlagt en frankeret svarkuvert.

Vi behandler alle henvendelser og tilsendte manuskripter som konfidentielt materiale, der kun er en sag mellem manuskriptets forfatter og forlaget.

Forlagets profil – guide til typen af manuskripter

Vi udgiver gerne

 • Samtidslitteratur
 • Fortællerens synsvinkel er indre syn
 • Roman, novellesamling, lyrik

Hvis du ønsker at udgive lyrik, så henviser vi til vores imprint forlag Hagla. Læs først om din bog.

Vi udgiver pt. ikke

 • Kriminalromaner
 • Science fiction/Fantasy/Horror
 • Kendisbøger
 • Skønlitterære historiske bøger
 • Biografier
 • Faglitteratur
 • Værker oversat fra andre sprog til dansk
 • Værker på andre sprog end dansk

Teknisk checkliste

Følgende checkliste vil sikre at vi behandler dit manuskript hurtigt:

Alle manuskripter og dokumenter som er vedhæftet mails til forlaget skal helst være i ODF format (OpenOffice eller andre tekstbehandlingsprogrammer, der understøtter “Open Document Format”). Men vi kan også tage imod andre formater.

Skriv en mail til forlagsredaktionen hvor du vedhæfter tre dokumenter:
En præsentation af dit værk. Skriv en side om dit manuskript. Hvad fik dig til at skrive det og hvad er målet med din historie og hvem tror du vil læse din bog?
Selve manuskriptet.

Præsentation af dig som person og CV. Hvem er du?

I Subject eller Emne feltet angiver du dit forfatternavn og manuskriptets navn

I selve mailen skal du skrive relevant og korrekt kontaktinformation. Navn, adresse og anden kontakt information som f.eks. mobil, evt. website etc.

Du modtager en email som kvittering på at vi har modtaget dit manuskript.

Proces

Hvis manuskriptet falder indenfor forlagets profil vil det blive gennemlæst og du modtager feedback indenfor en måned fra du har modtaget en kvittering. Svartiden afhænger af mængden af manuskripter og bøger vi har under udarbejdelse. Men den afhænger også af kvaliteten/færdiggørelsesgraden af dit værk.

Du skal også regne med at der skal bruges tid på planlægning, tilrettelæggelse og layout af bogen. I samarbejde med dig.
Mange forlag oplyser ikke at denne proces kan tage lang tid, men det gør den. Så regn altid med at det tager mellem tre måneder til et år før dit værk ligger færdig til salg.
Næsten færdig med dit manuskript? Eller på vej?
Er du i processen med at færdiggøre et manuskript og har brug for støtte, så kan vi også hjælpe med konsulentbistand via et webbureau aalborg.

Kontakt forlagsredaktionen

Skriver du novellesamlinger og/eller romaner og vil gerne udgive på vores forlag, så skriv til forlagsredaktionen på email adressen.