Billig bank

Hvor billig kan en bank blive?

  • Den billigste bank 2018 var ikke Skandiabanken, som vandt i 2001 i magasinet Penge og Privatøkonomi. Her fremgik en oversigt over bank gebyrer og den blev kåret som den bedste bank for private
  • Af andre anbefalede banker kan nævnes PenSam Bank, som dog ikke var danmarks bedste bank 2018.
  • De bedste banker i danmark 2018 er en gebyrfri bank med solid web- og mobilbank.

Hvilken bank skal jeg vælge 2018

En billig bank begrænser omkostningerne så du som kunde kan få deres vare/ydelse billigere. En billig bank koster mindre i forhold til andre banker af samme slags eller samme kvalitet. Mange de dyrere banker, slår sig derfor op på kvalitet, eller ugennemsigtig service, som kan retfærdiggøre en merpris. Til trods for dette er basisydelsen som man kender den i netbanker, altid den samme. 
Billig er ved tiden blevet et ord, som også kan opfattes negativt i visse kontekster. Fx. Aldi er billig papkassebutik. Men det kan også være positivt – Jeg fik min kopidesignerstol vildt billigt.
Er de billige banker så dårlige? Svaret er entydigt umuligt at svare på. Men alt andet lige, så vil man opleve, at kvaliteten og prisen hænger sammen. Dermed ikke sagt at en billig bank kan levere bedre service end dyr bank. Men over tid og et vægtet gennemsnit, så vil pris og kvalitet hænge sammen. Man kan sammenligne det med fodboldklubber. Dem med størst budget vil over tid være dem, der vinder mindst. Det betyder ikke, at der i ny og næ er små klubber, med små budgetter, som alligevel kan vinde guldet for næsen af de store og mere etablerede klubber. Men mange af dem kan ikke holde momentum og de får vokseværk, som umuliggør at de kan fastholde værdisættet og kvaliteten over tid.
Reklame: Billig lego